Vacature manager algemeen

De organisatie
Pathologie Friesland, gevestigd in Leeuwarden, levert (topklinische) diagnostiek voor alle Friese ziekenhuizen en huisartsen. Het is één van de grootste zelfstandige pathologie instellingen binnen Nederland en is dé pathologie instelling van Friesland en de Noordoostpolder. Pathologie houdt zich bezig met het ontstaan en verloop van ziekten door weefselstukjes (histologie) en celvocht (cytologie) met behulp van microscopie te onderzoeken. De pathologie vervult hiermee een cruciale schakel bij de diagnose en behandeling van kanker. De ontwikkelingen van deze diagnostiek nemen een enorme vlucht in zowel omvang als nieuwe technieken. Pathologie Friesland is bij uitstek een schakel in het netwerk en kijkt verder dan alleen de eigen organisatie; er wordt actief samengewerkt in grote netwerken waaronder de coöperatie PathologieNoord.

 

De functie
De manager algemeen krijgt de uitdagende opdracht om te werken aan de ambitie van Pathologie Friesland. Samen met de teamleiders ga je inhoud geven aan een nieuwe structuur waarbij de focus komt te liggen op teamopbouw incl. de integraliteit op alle niveaus van de organisatie. Jouw rol is daarbij bepalend; je hebt invloed op je eigen rol binnen de organisatie en krijgt alle ruimte voor ontwikkeling. Het komende jaar worden er rondom de coöperatie PathologieNoord enkele belangrijke besluiten genomen. Samen met je collega (patholoog) ben jij hét aanspreekpunt vanuit Pathologie Friesland. Daarnaast participeer je in een aantal landelijke netwerken.

 

Je valt als manager algemeen rechtstreeks onder de bestuurder en deze neem je waar bij afwezigheid. Je maakt deel uit van het managementteam en bent verantwoordelijk voor het laboratorium, kwaliteit en ICT. Je geeft daarbij leiding aan drie teamleiders en staffunctionarissen en indirect aan circa 75 medewerkers.

 

Projectmanagement vormt een onderdeel van deze functie. Afhankelijk van je kennis, ervaring en affiniteit word je ingezet op verschillende projecten.

 

Het profiel
Enthousiasme en interesse om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Pathologie Friesland en je bent in staat om hierin vloeiend mee te bewegen. We vinden het belangrijk dat je enthousiast bent, positief in het leven staat, een verbinder bent en oog hebt voor de (werk)omgeving; gevoeligheden en knelpunten kun je goed doorzien en je bent in staat hier adequaat op te reageren.

 

Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding aangevuld met een managementopleiding op minimaal post-hbo-niveau. Laboratorium- en/of ziekenhuiservaring is een pré.

 

Overige informatie
Voor deze uitdagende functie bieden we aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Het betreft een fulltime dienstverband (32-36 uur) voor in eerste instantie één jaar met de intentie om deze bij goed functioneren om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Pensioenopbouw vindt plaats bij PFZW. Salarisinpassing vindt plaats op basis van FWG 65.

 

Binnen Pathologie Friesland heerst er een fijne en informele werksfeer en is er volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.

 

Reageren
Pathologie Friesland laat zich bij het invullen van deze vacature ondersteunen door de Zorg Management Groep, Werving en Selectie & Interim Management voor de zorg. Solliciteren op deze functie gaat via de site van Zorg Management Groep. Klik hier om bij de vacature op hun site te komen. Solliciteren gaat dan via de "Solliciteren" button onderaan de vacature. 

 

Voor meer informatie over de functie kun je contact (telefonisch of via Whats App) opnemen met Frida Olijve, senior consultant, telefoonnummer: 0528235464