Doorlooptijden diagnostiek

Achter elke aanvraag zit iemand in spanning te wachten. Daarom vinden wij service, goede diagnostiek en korte doorlooptijden belangrijk. Welke doorlooptijden van diagnostiek kunt u van ons verwachten?

De doorlooptijden van de onderzoeken die voor u als huisarts of doktersassistent van belang zijn, hebben we in onderstaand schema vermeld:

  • Histologie (o.a. huidbiopten)
    90% binnen 5 werkdagen
  • Speciële cytologie (o.a. urine)
    90% binnen 3 werkdagen
  • Cervixcytologie medische indicatie:
    90% binnen 10 werkdagen

hrHPV analyse op cervixcytologie wordt uitgevoerd door het UMCG en is niet opgenomen in het overzicht. De gemiddelde doorlooptijd van dit proces (opsturen, analyse en verslag) is ongeveer 3 weken vanaf ontvangst.

Soms blijkt, nadat de patholoog het patiëntmateriaal heeft onderzocht, dat er extra onderzoek nodig is om de juiste diagnose te kunnen geven.

Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat extra kleuringen op het patiëntmateriaal nodig zijn of dat de patholoog een collega-patholoog inschakelt om extra naar het patiëntmateriaal te kijken. Hierdoor kan het in sommige gevallen langer duren voordat een uitslag beschikbaar is.

Mocht uw aanvraag een specifieke urgentie hebben, neem dan gerust contact op met onze medische administratie via tel. 058-293 9393 of mail naar pathologie@pathologiefriesland.nl. Het is niet zinvol om op het aanvraagformulier extra toevoegingen te plaatsen met CITO of SPOED e.d. Alleen spoedaanvragen die vooraf telefonisch bij ons worden aangemeld nemen we als spoed in behandeling.
Ook als u algemene opmerkingen heeft, horen wij dat graag. Uw wensen en suggesties helpen ons bij de optimalisatie van onze werkprocessen.

Lees ook