"Ik heb een
bultje dat jeukt..."
"Ik voel een knobbeltje
in mijn borst..."
"Ik hoestte al
de hele tijd..."
"Ik heb een moedervlek
die groter wordt..."

Vertraging doorlooptijden medische indicatie cervixuitstrijken

Publicatiedatum 22 oktober 2018

 

Door het hoge aanbod inzendingen voor cytologische onderzoek cervix medische indicatie (met eventueel HrHPV bepaling), lukte het ons in de afgelopen periode niet om de reguliere doorlooptijden, die u normaal gesproken van ons gewend bent, te halen. De vertraging in de doorlooptijd liep op tot ruim 10 werkdagen. Wij hebben diverse maatregelen getroffen om de doorlooptijd weer terug te brengen naar een aanvaardbaar niveau.

 

Onze oprechte excuses voor het ongemak.

 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

VAP visie

Publicatiedatum 24 augustus 2018

 

De nieuwe editie van de VAP visie is onlangs verschenen en er staan deze keer twee artikelen in met een Pathologie Friesland tintje.

 

Martine Seton heeft een mooi verslag geschreven over de regio avond van de PNNN op 16 april jl. Dit jaar had Pathologie Friesland de eer om deze jaarlijkse regio avond te organiseren met als thema: Digitale pathologie. Dit verslag is terug te vinden op pagina 14 en 15.

 

Op pagina 31 t/m 33 staat het stage verslag van Selina Visser. Selina heeft dit jaar 5 maanden bij ons stage gelopen. Haar stageopdracht ging over de evaluatie van het protocol van de HER2/neu bepaling en ze heeft zich daarbij voornamelijk bezig gehouden met het bepalen van de toegevoegde waarde van de HER2/neu bepaling op excisiemateriaal na bepaling op biopt. Het artikel in de VAP visie gaat hier dieper op in.

 

Klik hier voor de digitale versie van de VAP visie

 

Jaarbericht 2017

Publicatiedatum 23 augustus 2018

 

Het jaarbericht 2017 is klaar en beschikbaar. Hij wordt standaard aan ziekenhuizen, huisartsen en andere externe partijen verstuud. Mocht u niet een jaarbericht hebben ontvangen, maar wel graag één willen ontvangen dan kunt u deze bij ons opvragen. Hiervoor kunt u mailen naar pathologie@pathologiefriesland.nl of bellen met  058 2939393. Wij sturen u dan zo spoedig mogelijk een expemplaar toe.

 

Het jaarbericht heeft is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Er is voor gekozen om het jaarbericht in compactere vorm uit te geven. Hij bevat korte artikelen met meer nieuwswaarde over zaken die in 2017 speelden. Er is minder gedetailleerde informatie opgenomen. Hiervoor willen we u graag verwijzen naar de meest recente jaarverslagen die ook op deze site te vinden zijn.

 

Het jaarbericht 2017 vindt u onder het kopje "Publicaties" op deze site. Klik hier om het jaarbericht te openen.

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.