Uitzending RTL-Z How it’s done met Pathologie Friesland

Pathologie is een mooi en belangrijk vak in de gezondheidszorg en dat willen we graag aan iedereen laten zien. Om mensen in de gelegenheid te stellen mee te kijken met het werk van een klinisch patholoog zijn er afgelopen zomer TV opnames geweest bij Pathologie Friesland voor het tv programma ‘How it’s done’ van RTL-Z. How it’s done is een informatief programma waarin een kijkje wordt genomen in de keuken van midden- en kleinbedrijven. Een mooie gelegenheid om het vak pathologie onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Er zijn opnames gemaakt van het proces vanaf het moment dat het patiëntenmateriaal in ontvangst wordt genomen tot het stellen van de diagnose. Daarnaast is klinisch patholoog Roy Jurhill aan het woord om toelichting te geven over de werkzaamheden van een patholoog, maar ook over de ontwikkelingen die zich in het vakgebied pathologie voordoen. Zo wordt er kort uitleg gegeven over digitale pathologie en de samenwerking met andere pathologie laboratoria in Noord Nederland.

De aflevering met het item van Pathologie Friesland wordt uitgezonden op zaterdag 3 oktober 2020 om 16:30 uur op RTL-Z. Op maandag 5 oktober om 10:30 uur en donderdag 8 oktober om 16:30 uur worden de herhalingen uitgezonden.

Gerelateerd