Wijziging transport BVO baarmoederhalskanker

Met ingang van 19 juni gaat Izore/Pathologie weer het transport van BVO-afnamesets en materiaal verzorgen.

Vanaf 1 januari werd dit, in opdracht van het UMCG, gedaan door Commpanionz. Echter kregen we bij Pathologie Friesland van een flink aantal huisartsenpraktijken de vraag waarom deze uitstrijkjes door een andere vervoerder werd opgehaald. Het bleek in de praktijk onhandig en foutgevoelig. We zijn daarom met Commpanionz overeengekomen dat Izore/Pathologie dit transport gaat overnemen.

Voor huisartsenpraktijken betekent dat het volgende:

  1. Vanaf maandag 19 juni kunt u dagelijks het BVO-materiaal meegeven aan de chauffeur van Izore/Pathologie Friesland. U hoeft géén melding meer te plaatsen via de app van Commpanionz dat er materiaal bij u in de praktijk klaar staat.
  2. Nieuwe pakketten met afnamesets BVO baarmoederhalskanker kunt u vanaf 19 juni weer bestellen via de site van Pathologie Friesland:www.pathologiefriesland.nl/huisartsen/bestelformulier/BVO. Het bestellen en afleveren van afnamesets BVO gaat op dezelfde wijze als de overige inzendmaterialen van Pathologie Friesland.
  3. Voor eventuele vragen over levering van BVO-afnamesets kunt u contact opnemen met Pathologie Friesland (058-2939393 of pathologie@pathologiefriesland.nl).
  4. Voor (medisch)inhoudelijke vragen omtrent BVO baarmoederhalskanker en de uitslag van BVO blijft het UMCG of BVO Noord het eerste aanspreekpunt.

Gerelateerd